1 Maak de groenten schoon. Verwijder niet al het loof. Halveer de raapjes en de venkel in de lengte. Kook alle groenten apart beetgaar in licht gezouten water. Kruid met peper en zout. Verhit boter in een pan en stoof alle groenten, behalve de rode biet, enkele minuutjes samen in de pan. Doe daarna hetzelfde met de rode biet.
2 Schraap de wortelen schoon en snij ze in plakjes. Kook ze beetgaar in licht gezouten water en giet af. Breng op smaak met peper, zout en een klontje boter en mix in de blender.
3 Laat de gevogeltefond voor de kippenjus inkoken. Mix de melk met de maïs in de blender. Leng aan met kippenbouillon en breng op smaak met peper en zout.
4 Schraap het overtollige vet van de nekvelletjes en bak ze 30 tot 35 minuten krokant op een zacht vuurtje.
5 Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze goudbruin. Verwarm de maïsjus. Snij de kip in stukjes en serveer met de wortelzalf, de primeurgroenten, een lepel van de maïsjus en de kippenjus. Werk af met het krokante velletje.
Kipfilet met wortelzalf en primeurgroenten is een recept van Libelle Lekker