1 Pel de ui en de teentjes knoflook, snipper ze fijn. Spoel het chilipepertje, halveer, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snipper het pepertje fijn. Spoel de selder en snij ’m in kleine blokjes. Snij de pancetta in reepjes.
2 Verhit olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de twee soorten gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met het gesnipperde pepertje en de piment d’espelette. Kruid de kippenlevers met peper en zout. Verhit olie in een pan en bak ze goudbruin. Voeg ze toe aan het gehakt.
3 Voeg de selder toe en schep goed om. Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen.
4 Doe de tomatenpassata en 1 el tomatenconcentraat bij het gehakt en schep goed om. Breng op smaak met oregano en laat de saus ten minste 1 uur pruttelen.
5 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water. Giet af. Serveer de pasta met de saus, fijngesnipperd basilicum en geraspte parmezaan.
Spaghetti bolognese met kippenlever is een recept van Libelle Lekker