1 Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Snij het vlees in niet te grote blokjes.
2 Bak het vlees aan alle kanten goudbruin in een mengsel van boter en olie en kruid met peper en zout. Haal het uit de pan.
3 Bak de ui- en knoflooksnippers in hetzelfde vet, zonder ze te laten kleuren. Doe het vlees weer in de pan en overgiet met de wijn en het citroensap. Voeg er water aan toe tot het vlees net onderstaat. Voeg er het kruidentuiltje aan toe en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook. Laat 1 uurtje zachtjes sudderen.
4 Schil de aardappelen en de rapen en snij ze in stukken. Doe ze bij het vlees in de pan en laat nog 20 minuten sudderen.
5 Garneer het stoofpotje met bladpeterselie en geraspte citroenschil.
Stoofpotje van lam met raapjes en citroen is een recept van Libelle Lekker