1 Opgelet: meet de ingrediënten af met dezelfde koffiekop. De grootte van deze koffiekop maakt niet zoveel uit, zolang je dezelfde maatstaf maar gebruikt. Onderstaande hoeveelheden zijn een benadering.
2 Vraag aan papa of mama om twee gaatjes te boren in de ogen van de kokosnoot: de donkere plekken op de noot. Draai de kokosnoot om en laat het water uit de vrucht in een kommetje lopen. Leg de noot nu op een stevige ondergrond en vraag aan papa of mama om hem met een hamer te lijf te gaan. Of zaag de noot doormidden met een zaag. Snij het witte vruchtvlees eruit, verwijder het bruine vliesje met een dunschiller en rasp het witte kokosvlees. Giet het kokoswater door een keukenzeef.
3 Mix het ijs, de geraspte kokos, het kokoswater, de kokosmelk, de bananen, het citroensap en het vanille-extract in een blender of met een staafmixer.
4 Verdeel de smoothie over glaasjes en werk af met wat geraspte kokos en met een stukje kokosvruchtvlees.
5 Tip: je kunt de verse kokosnoot vervangen door een pakje gedroogde geraspte kokos. Vervang het verse kokosnootsap dan door een extra kop kokosmelk.
Smoothie met banaan en kokos is een recept van Libelle Lekker