1 Snij het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit. Breng de melk met het merg en het vanillestokje aan de kook. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Splits de eieren.
2 Klop de eiwitten tot sneeuw. Klop de room stijf. Klop de dooiers met de suiker en de vanillesuiker witschuimig tot het mengsel als een lint van de klopper loopt.
3 Haal het vanillestokje uit de melk. Giet de warme (niet kokende) melk bij de eierdooiers en meng. Doe het mengsel opnieuw in het pannetje, verwarm het tot net onder het kookpunt op een zacht vuurtje tot de crème dikker wordt. Haal van het vuur. Knijp de gelatine uit en los 'm al roerend op in de warme melk.
4 Giet de lauwe crème door een zeef in een grote kom. Laat volledig afkoelen. Spatel eerst de room en daarna het opgeklopte eiwit door de crème. Verdeel de crème over glaasjes en zet ze ten minste 3 uur in de koelkast.
5 Werk net voor het serveren af met aardbeien, geroosterde pijnboompitjes, een lepeltje honing en eventueel tijmbloempjes.
Vanillebavarois met aardbeien is een recept van Libelle Lekker