Carpaccio van meloen met ham en buffelmozzarella

6
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de meloenen, halveer ze en verwijder de zaadjes. Snij met een snijmachine of een scherp mes in flinterdunne plakjes.
  • 2 Leg de plakjes op een groot bord. Meng de porto met de azijn en de olijfolie en sprenkel de marinade over de meloen. Laat een halfuurtje marineren in de koelkast.
  • 3 Leg de gemarineerde meloenplakjes op een ander bord, verdeel er de gerookte ham over. Trek de buffelmozzarella in grove plukken, leg ze lukraak op de meloen, werk af met basilicumblaadjes en roze peperbolletjes.

Carpaccio van meloen met ham en buffelmozzarella is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Mozzarella met kruim van pijnboompitten en tomatenjam
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken mozzarellatosti
20 min
Bekijk recept
Courgetterolletjes
35 min Snack
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept