Tompoes met aardbeien en aardbeiencoulis

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Prik enkele gaatjes in de plakjes bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.
  • 2 Maak 250 g aardbeien schoon en halveer ze. Klop de slagroom samen met 2 el suiker stijf. Bestrijk 4 plakjes bladerdeeg met de slagroom en verdeel de aardbeien erover. Leg er het andere plakje bladerdeeg telkens op.
  • 3 Spoel 500 g aardbeien voor de coulis. Verwijder het kroontje en halveer. Doe ze in een pannetje, samen met de kristalsuiker en het citroensap. Breng langzaam aan de kook en laat even inkoken tot de aardbeien zacht zijn. Schenk de coulis in een bokaal en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • 4 Bestrooi de tompoezen met poedersuiker en serveer met aardbeiencoulis.

Tompoes met aardbeien en aardbeiencoulis is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gemarmerde yoghurt met aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Snelle aardbeientaart
Nagerecht
Bekijk recept
Meloenkoffertjes met ijs en aardbeiencoulis
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Tompoes van zeebarbeel met pesto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompoes van paddenstoelen
55 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tompoes van portobello
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeeduivelmedaillon met tompoes van groenten
85 min Hoofdgerecht
Bekijk recept