1 Verwarm de oven voor op 200°C. Prik enkele gaatjes in de plakjes bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.
2 Maak 250 g aardbeien schoon en halveer ze. Klop de slagroom samen met 2 el suiker stijf. Bestrijk 4 plakjes bladerdeeg met de slagroom en verdeel de aardbeien erover. Leg er het andere plakje bladerdeeg telkens op.
3 Spoel 500 g aardbeien voor de coulis. Verwijder het kroontje en halveer. Doe ze in een pannetje, samen met de kristalsuiker en het citroensap. Breng langzaam aan de kook en laat even inkoken tot de aardbeien zacht zijn. Schenk de coulis in een bokaal en bewaar in de koelkast tot gebruik.
4 Bestrooi de tompoezen met poedersuiker en serveer met aardbeiencoulis.
Tompoes met aardbeien en aardbeiencoulis is een recept van Libelle Lekker