1 Splits de eieren. Meng de twee soorten bloem met de eidooiers, de warme melk, de gesmolten boter, de yoghurt, de room, de gist, een snuifje peper en zout. Voeg de melk toe en roer tot een dik vloeibaar beslag. Laat 1 uur rusten op kamertemperatuur. Snij ondertussen de zalmfilet in blokjes van ongeveer 4 cm. Leg ze in een platte schaal. Besprenkel met olijfolie en citroensap, kruid met peper en zout. Zet koel weg.
2 Verwarm de oven voor op 90° C.
3 Verdeel de kervel in plukjes. Rist de rode bessen van de steeltjes.
4 Klop de eiwitten tot pieken met een snuifje zout. Spatel ze voorzichtig door het gerezen beslag.
5 Verhit een scheutje olie in een poffertjes- of koekenpan. Bak kleine dikke pannenkoekjes van het beslag. Hou de blini’s warm in de oven.
6 Klop de room stijf en spuit of schep op elke blini een toefje room. Leg er een blokje zalm en een rode bes bovenop. Werk af met plukjes kervel en grof gemalen peper.