Blini’s met zalm

4
60 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Splits de eieren. Meng de twee soorten bloem met de eidooiers, de warme melk, de gesmolten boter, de yoghurt, de room, de gist, een snuifje peper en zout. Voeg de melk toe en roer tot een dik vloeibaar beslag. Laat 1 uur rusten op kamertemperatuur. Snij ondertussen de zalmfilet in blokjes van ongeveer 4 cm. Leg ze in een platte schaal. Besprenkel met olijfolie en citroensap, kruid met peper en zout. Zet koel weg.
  • 2 Verwarm de oven voor op 90° C.
  • 3 Verdeel de kervel in plukjes. Rist de rode bessen van de steeltjes.
  • 4 Klop de eiwitten tot pieken met een snuifje zout. Spatel ze voorzichtig door het gerezen beslag.
  • 5 Verhit een scheutje olie in een poffertjes- of koekenpan. Bak kleine dikke pannenkoekjes van het beslag. Hou de blini’s warm in de oven.
  • 6 Klop de room stijf en spuit of schep op elke blini een toefje room. Leg er een blokje zalm en een rode bes bovenop. Werk af met plukjes kervel en grof gemalen peper.

Blini’s met zalm is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Mikado Blinis
Nagerecht
Bekijk recept
Frisse blini’s
25 min-
Bekijk recept
Emulsie van doperwten met munt en blinis met room van gerookte zalm
20 min Snack
Bekijk recept
(Zoete) Blinis
25 min- Nagerecht
Bekijk recept