Varkensrolletjes met teriyakisaus

4
25 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop de varkenslapjes plat met een vleeshamer. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in stukken van 8 tot 10 cm (naargelang van de breedte van het vlees). Blancheer ze 2 minuten in kokend gezouten water. Spoel meteen onder koud water en laat uitlekken. Leg in het midden van elk varkenslapje een lente-uitje en rol dicht. Steek vast met een cocktailprikker.
  • 2 Schil de komkommer, halveer hem overlangs. Verwijder de pitjes en snij de komkommer in staafjes.
  • 3 Verhit de olie in een wok en kleur de rolletjes in ongeveer 3 minuten rondom bruin. Voeg de gember, de rijstwijn, de suiker en 3 eetlepels sojasaus toe. Temper het vuur en laat de rolletjes nog 5 minuten verder garen. Breng eventueel verder op smaak met sojasaus.
  • 4 Kruid de komkommerstaafjes lichtjes met zout en serveer ze bij de vleesrolletjes. Geef de saus er apart bij.

Varkensrolletjes met teriyakisaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volcano sushi
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met voorjaarsgroenten
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Speklap met shiitake en sugarsnaps
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gevulde varkensrolletjes
50 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensrolletjes met spek, salie en appel
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensrolletjes met kerriesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensrolletjes Met Mozzarella En Marsalajus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept