1 Klop de varkenslapjes plat met een vleeshamer. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in stukken van 8 tot 10 cm (naargelang van de breedte van het vlees). Blancheer ze 2 minuten in kokend gezouten water. Spoel meteen onder koud water en laat uitlekken. Leg in het midden van elk varkenslapje een lente-uitje en rol dicht. Steek vast met een cocktailprikker.
2 Schil de komkommer, halveer hem overlangs. Verwijder de pitjes en snij de komkommer in staafjes.
3 Verhit de olie in een wok en kleur de rolletjes in ongeveer 3 minuten rondom bruin. Voeg de gember, de rijstwijn, de suiker en 3 eetlepels sojasaus toe. Temper het vuur en laat de rolletjes nog 5 minuten verder garen. Breng eventueel verder op smaak met sojasaus.
4 Kruid de komkommerstaafjes lichtjes met zout en serveer ze bij de vleesrolletjes. Geef de saus er apart bij.
Varkensrolletjes met teriyakisaus is een recept van Libelle Lekker