Omgekeerde ananascake

12
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C.
  • 2 Schil de verse ananas, verwijder de harde kern en snij hem in mooie schijven (of halve schijven). Laat ananas uit blik goed uitlekken.
  • 3 Rasp de sinaasappelschil.
  • 4 Zeef de bloem.
  • 5 Roer 100 g boter romig met de suiker. Roer er een na een de eieren door. Voeg een snuifje zout, de geraspte sinaasappelschil en de rum toe. Roer de gezeefde bloem, het maïszetmeel en het bakpoeder door het beslag.
  • 6 Bekleed de springvorm met bakpapier en bestrijk de bodem en de zijkanten royaal met zachte boter. Verdeel de plakken ananas over de bodem en schep er het beslag over. Zet ± 45 minuten in de oven. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Maak de randen voorzichtig los en stort de cake omgekeerd op een rooster. Laat verder afkoelen.

Omgekeerde ananascake is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ananascake
55 min Nagerecht
Bekijk recept
Ananascake
60 min
Bekijk recept
Ananascake
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Omgekeerde Ananascake
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Cakespookjes
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde rabarbercake met lemoncurdcrème
25 min Gebak
Bekijk recept
Omgekeerde champignontaartjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept