Sinaasappelcake met chocolade

10
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C.
  • 2 Rasp de chocolade of hak hem fijn.
  • 3 Pers de sinaasappelen, rasp de schil.
  • 4 Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
  • 5 Roer de boter zacht met de suiker. Roer er een na een de eieren door. Zeef de bloem met het maïszetmeel en het bakpoeder en roer door het beslag.
  • 6 Vermeng de chocolade met de noten, de geraspte sinaasappelschil en 1 el sinaasappellikeur. Voeg het mengsel bij het beslag.
  • 7 Schep het deeg in de vorm en strijk glad. Zet 45 tot 50 minuten in de oven. Laat even afkoelen in de vorm, stort de cake op een rooster. Besprenkel de warme cake met sinaasappelsap. Laat afkoelen.
  • 8 Verwarm voor het glazuur de sinaasappelmarmelade met 2 à 3 el sinaasappellikeur. Strijk er de cake dun mee in en laat goed drogen.

Sinaasappelcake met chocolade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept

Omgekeerde sinaasappelcake met karamel
65 min- Nagerecht
Bekijk recept
Pompoen-sinaasappelcake
20 min Gebak
Bekijk recept
Geglazuurde sinaasappelcake
75 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappelcake
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept