6 Doe de bloem, boterblokjes, poedersuiker, room, melk, 1 ei en een snuifje zout in eenkeukenmachine en draai tot het deeg eenbal vormt en loslaat van de bodem. Wikkelin plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.
7 Rol het deeg uit op een met bloem bestovenwerkvlak en leg het in detaartvorm. Prik de bodem in met eenvorm. Dek af met plasticfolie en zet30 minuten koel weg.
8 Dek de taartbodem af met aluminiumfolie. Bestrooi met droge bonen of keramische bakparels en bak 10 minuten blind in de oven. Verwijder de folie en de bonen, zet nog 5 minuten in de oven. Laat afkoelen.
9 Verlaag de oventemperatuur tot 180° C. 1
0 Klop 3 eieren en de dooier los met de suiker. Schenk er het fruitsap en de gesmolten boter bij. Verdeel het mengsel over de taartbodem. Zet ± 45 minuten in de oven, tot de crème stolt en mooi goudgeel kleurt. Laat minstens 1 uur afkoelen en opstijven in de vorm. Ontvorm en werk af met plakjes gekonfijte sinaasappel.
Citroentaart met sinaasappel is een recept van Libelle Lekker