Citroentaart met sinaasappel

8
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij 125 g boter in blokjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200° C.
  • 3 Beboter de taartvorm.
  • 4 Pers de citroenen en de sinaasappels.
  • 5 Smelt 100 g boter.
  • 6 Doe de bloem, boterblokjes, poedersuiker, room, melk, 1 ei en een snuifje zout in eenkeukenmachine en draai tot het deeg eenbal vormt en loslaat van de bodem. Wikkelin plasticfolie en leg 1 uur in de koelkast.
  • 7 Rol het deeg uit op een met bloem bestovenwerkvlak en leg het in detaartvorm. Prik de bodem in met eenvorm. Dek af met plasticfolie en zet30 minuten koel weg.
  • 8 Dek de taartbodem af met aluminiumfolie. Bestrooi met droge bonen of keramische bakparels en bak 10 minuten blind in de oven. Verwijder de folie en de bonen, zet nog 5 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  • 9 Verlaag de oventemperatuur tot 180° C. 1
  • 0 Klop 3 eieren en de dooier los met de suiker. Schenk er het fruitsap en de gesmolten boter bij. Verdeel het mengsel over de taartbodem. Zet ± 45 minuten in de oven, tot de crème stolt en mooi goudgeel kleurt. Laat minstens 1 uur afkoelen en opstijven in de vorm. Ontvorm en werk af met plakjes gekonfijte sinaasappel.

Citroentaart met sinaasappel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Citroentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Citroentaart met pistachenoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citroentaart
55 min Nagerecht
Bekijk recept