1 Boen de limoen schoon met warm water en dep droog. Snij de schil in fijne sliertjes. Leg ze in een schaaltje met ijswater en zet in de koelkast. Pers de limoen.
2 Week de gelatine in koud water.
3 Pureer de mango met de siroop en het limoensap glad in de keukenmachine. Verwarm de mangocoulis op zacht vuur in een steelpannetje. Neem de pan van het vuur en los er 2 uitgeknepen blaadjes gelatine in op. Verdeel de mangocoulis over hoge glaasjes. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
4 Breng de room aan de kook met de melk, de suiker en het amandelpoeder. Haal de pan van het vuur. Voeg het amandelaroma toe. Knijp de gelatine goed uit en los hem op in de room. Laat even afkoelen.
5 Schenk het mengsel op de opgesteven mangocouilis. Zet minstens 5 uur in de koelkast. Werk af met sliertjes limoenschil. Serveer goed gekoeld.
6 Omgekeerd kan ook! schep eerst de panna cotta in de glaasjes en laat goed opstijven in de koelkast. schenk er dan de mangocoulis over, zónder gelatine.
Panna cotta met amandel en mango is een recept van Libelle Lekker