Soesjes met slagroom en rood fruit

20
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C.
  • 2 Spoel het rode fruit en dep droog.
  • 3 Breng 250 ml water aan de kook met de boter, de vanillesuiker en een snuifje zout. Draai het vuur laag. Stort er in één keer de bloem bij en roer stevig door. Blijf roeren tot het deeg een bal vormt en loslaat van de bodem. Neem de pan van het vuur. Voeg een na en de eieren toe, roer telkens tot het vorige ei volledig is opgenomen. Voeg het bakpoeder toe en vermeng.
  • 4 Doe het soezendeeg in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit 15 tot 20 soezen op een beboterde bakplaat. Zet ± 25 minuten in de oven. Halveer de soesjes horizontaal en laat afkoelen.
  • 5 Breng het bessensap aan de kook en bind lichtjes met maïszetmeel losgeroerd in 1 eetlepel water. Meng van het vuur het fruit door de saus. Laat afkoelen.
  • 6 Klop de room stijf en schep hem in een spuitzak. Vul de soesjes met slagroom en rode vruchten, dek af met een hoedje. Bestrooi met poedersuiker en serveer.

Soesjes met slagroom en rood fruit is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gefrituurde olijf-aardappelsoesjes
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaassoesjes
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min Gebak
Bekijk recept