Clafoutis met braambessen

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220° C. Spoel de braambessen en dep ze droog.
  • 2 Vet de ovenschaaltjes in met boter.
  • 3 Klop de eieren romig met de poedersuiker. Voeg de bloem en de melk toe en roer tot een glad beslag.
  • 4 Verdeel de braambessen over de ovenschaaltjes. Schep het beslag over de bessen en strijk mooi glad. Bak de clafoutis 25 minuten in de oven. Laat even afkoelen. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.
  • 5 De originele clafoutis wordt met kersen gemaakt. Varianten met ander fruit, zoals appel, perzik, pruim, banaan of - zoals hier braambessen - worden flaugnardes genoemd.

Clafoutis met braambessen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Crumble met rode vruchten en speculaas
Nagerecht
Bekijk recept
Taart met verse kaas en kleine rode vruchten
35 min
Bekijk recept
Gewonnen of verloren brood in mueslikorst
Lunchgerecht
Bekijk recept

Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis
45 min Nagerecht
Bekijk recept