Brownies met kersen

30
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C.
  • 2 Splits de eieren.
  • 3 Beboter de bakvorm.
  • 4 Smelt de chocolade boven een warmwaterbad. Voeg van het vuur geleidelijk de koude boter toe en roer romig. Laat even afkoelen.
  • 5 Klop de eiwitten stijf. Roer de dooiers wit-schuimig met de suiker, roer ze voorzichtig door de afgekoelde chocolade-botermassa. Spatel er dan het eiwitschuim door. Zeef de bloem boven het beslag en meng voorzichtig.
  • 6 Schep het beslag in de bakvorm en strijk glad. Zet 25 tot 30 minuten in de oven, tot de bovenkant droog en lichtjes gebarsten is, maar het midden nog kleverig aanvoelt. Laat afkoelen in de vorm.
  • 7 Verwarm de kersen met het sap in een steelpannetje. Voeg naar smaak meer of minder suiker toe. Roer het maïszetmeel met een snuifje kaneelpoeder glad in een scheutje water of kersensap. Doe bij in de pan en laat indikken.
  • 8 Snij het gebak in 15 vierkanten envervolgens in driehoekjes. Serveer metde kersensaus.

Brownies met kersen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Brownietaart met mascarpone en rood fruit
45 min Nagerecht
Bekijk recept