1 Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze uitlekken en afkoelen.
2 Blancheer de peultjes 4 minuten in licht gezouten kokend water. Verfris meteen in ijswater zodat ze mooi groen blijven, en laat uitlekken.
3 Snij de lente-uitjes en de chilipeper in dunne ringen. Rooster de pinda’s in een droge pan met antiaanbaklaag.
4 Verhit de arachideolie in een pan of wok. Snipper 1 teentje knoflook. Bak ‘m glazig in de olie en voeg de scampi’s toe. Bak tot ze mooi roze zijn. Kruid met peper en zout.
5 Maak de dressing. Pers 1 teentje knoflook en meng met de knoflook, sojasaus, gember, bruine suiker, koriander, limoen en de maïskiemolie. Proef en voeg eventueel nog wat limoensap, olie of sojasaus toe.
6 Meng de noedels met de sojascheuten, peultjes, lenteui, chili en de pinda’s en maak de salade aan met wat dressing. Schik er de scampi’s op. Werk af met een paar blaadjes koriander en geef er de rest van de dressing bij.
Oosterse noedelsalade met scampi's en pinda's is een recept van Libelle Lekker