1 Spoel de citroen en snij in partjes. Laat samen met de wijn, drie eetlepels suiker en de kruiden op een zacht vuurtje koken tot de wijn verdampt is. Zet de gekonfijte citroenpartjes opzij.
2 Verhit olijfolie in de tajine. Kruid de kippenbillen met peper en zout, en bak ze goudbruin. Haal ze eruit.
3 Schil en halveer de aardappelen en doe ze samen met de wortelen (in plakjes), de tomaten (in partjes), de geperste knoflook en de ui in de tajine. Bestrooi met de komijnzaadjes. Schik het vlees en de laurier erop en beleg met de gekonfijte citroen.
4 Doe er 1 cm water of kippenbouillon bij. Zet het deksel op de tajine en laat 40 of 50 min pruttelen.
5 Voeg een scheutje arganolie toe, schep goed door elkaar en serveer met olijven en een handvol koriander.
Tajine van kip en citroen is een recept van Libelle Lekker