Marinade van bosvruchten met ijs en gebrande meringue

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de limoen, sinaasappel en citroen in dunne plakjes. Verwarm ze samen met het water, de suiker, peperbolletjes, steranijs en opengesneden vanille stokjes tot de suiker op gelost is. Zet in de koelkast.
  • 2 Spoel het fruit. Rist de bessen af. Snij de aardbeien in vieren.
  • 3 Klop het eiwit op en klop er beetje bij beetje de fijne suiker en de bloemsuiker door. Klop verder tot een stevige meringue en doe ‘m in een spuitzak.
  • 4 Zeef de citrussiroop. Verdeel het fruit over glaasjes en schenk er de siroop over. Schep er een bolletje ijs bij en vul aan met meringue. Werk de meringue af met de crème-brûléebrander of laat lichtjes kleuren in de oven op 200° C en garneer met munt.

Marinade van bosvruchten met ijs en gebrande meringue is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringue met reuzenpompoen
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Mini citroen meringue taartjes
Bekijk recept

Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Scaloppine al limone - Kalfsschnitzels met citroen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde garnalen met pandanrijst
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde eendenborst met sinaasappel en citroen
15 min
Bekijk recept