Zoek
Spaghetti met tomatenroomsaus
4
40 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g spaghetti
1 ui
2 tenen knoflook
400 tomatenblokjes (blik)
100 ml rode wijn
2 el peterselie (gehakt)
2 el basilicum (gehakt wat extra voor afwerking)
100 ml room
4 el olijfolie
peper
zout
Bereiding
1
Pel en hak de knoflook en de ui. Stoof ze glazig in hete olijfolie.
2
Voeg de tomatenblokjes en rode wijn toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen op zacht vuur. Roer geregeld om.
3
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
4
Roer de kruiden en de room door de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout (en eventueel ook een snuifje suiker).
5
Meng met de pasta en werk af met enkele blaadjes basilicum. Serveer meteen.
Spaghetti met tomatenroomsaus is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Haring in tomatenroomsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti in tomatenroomsaus en wodka
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet In Tomaten-roomsaus Met Pandanrijst
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Geflambeerde scampi's met pikante tomatenroomsaus
0 min
Bekijk recept
Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept