Duo van witte en donkere chocomousse met frambozencoulis

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de witte en de pure chocolade apart au bain-marie. Doe een beetje van beide in een papieren puntzakje en knip er een puntje af. Trek horizontale en verticale lijntjes op een blad bakpapier en laat opstijven. Schraap de ruitjes voorzichtig van het papier.
  • 2 Klop de eiwitten stijf met de suiker. Meng de helft ervan met de gesmolten pure chocolade, de andere helft met de witte.
  • 3 Klop de room stijf en meng eveneens door de chocolade. Breng de witte mousse nog op smaak met cointreau. Schep de mousses in potjes en laat opstijven in de koelkast.
  • 4 Zet enkele frambozen apart, mix de rest met een scheutje suikerwater tot een coulis.
  • 5 Serveer de mousses met de frambozencoulis, enkele verse frambozen en gehakte pistachenootjes. Garneer met een blaadje munt en de ’wafeltjes’ van chocolade.

Duo van witte en donkere chocomousse met frambozencoulis is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Koude sabayon met Marsala op frambozencoulis
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Crumble met chocolade en amandelen
Nagerecht
Bekijk recept
Fruit- en groentespiezen met kleurtjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Cheesecake met vanille, speculaas en frambozencoulis
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Taartjes met duo van pensen en mangochutney
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenrisotto met portobello en blauwe kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amuse-slaatje met cranberrypaté
15 min-
Bekijk recept