Aspergegratin

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Spoel de asperges en breek er het onderste harde deel af. Schil de witte (de groene niet) en snij in stukken.
  • 3 Kook de witte asperges 5 minuten in lichtgezouten water. Doe er dan de groene bij en laat nog 5 minuten koken. Giet af, laat schrikken onder koud water en uitlekken.
  • 4 Fruit de ui glazig in boter. Blus met de wijn en laat bijna volledig inkoken. Doe er dan de bouillon en de room bij en laat nog 3 minuten koken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • 5 Schik de asperges en de ham in een ingevette ovenschaal. Schep er de saus over en de mozzarella. Zet 15 tot 20 minuten in de oven.

Aspergegratin is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige aspergegratin
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Aspergegratin met hesp
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergegratin met gerookte zalm
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensmedaillon met aspergegratin
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige aspergegratin
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Aspergegratin met hesp
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergegratin met gerookte zalm
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensmedaillon met aspergegratin
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept