2 Meng in een pannetje de honing met de suiker, sojasaus, sesamolie, sherry, gember, knoflook en het vijfkruidenpoeder. Laat op een zacht vuurtje karamelliseren.
3 Kook de basmatirijst. Snij de lente-uien in ringen en meng ze, samen met de garnalen en de sesamzaadjes, door de basmatirijst.
4 Bestrijk de roze kant van de zalm met olie en kruid met peper en zout. Bestrijk de velkant met de gekaramelliseerde lak en leg de zalm met het vel naar boven op een ovenplaat. Zet 3 minuten in de oven.
5 Haal de vis uit de oven en zet de grill aan. Keer de zalm om en bestrijk weer rijkelijk met de lak. Zet opnieuw 1 minuut in de oven, deze keer onder de grill. Herhaal het lakken en laat nog 1 minuut grillen.
6 Maak de prei schoon en snij ze in lange reepjes. Stoom ze beetgaar. Fruit ze even in boter en kruid met peper en zout. Bestrooi de prei met de suiker en laat even karamelliseren. Serveer met de zalm.