1 Schil de komkommers en halveer ze overlangs. Verwijder de pitjes en snij de komkommers in kleine dobbelsteentjes.
2 Pel de knoflook.
3 Dompel de tomaten 20 seconden in kokend water. Spoel meteen onder koud water, pel en ontpit de tomaten.
4 Hak de olijven grof.
5 Breng de groentebouillon aan de kook met de witte wijn, de gepelde knoflook en de tijm. Laat 10 minuten sudderen. Zeef het kookvocht en schenk het over de komkommerblokjes. Laat afkoelen en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
6 Pureer het vruchtvlees van de tomaten met de basicilumcumblaadjes. Breng op smaak met een snuifje zout.
7 Verdeel de komkommersoep over zes mooie glaasjes, schep er de tomaten bovenop. Verdeel de gehakte olijven over de soep. Werk af met een grote schilfer parmezaan.
Koude komkommer-tomatensoep is een recept van Libelle Lekker