1 Verwarm de oven voor op 180° C. Vermeng de citroenschilletjes met de helft van de knoflook, met de rozemarijn en de venkelzaadjes. Doe er 2 el olijfolie bij, en peper en zout.
2 Bestrijk het vlees met de kruiden. Braad rondom aan in hete olijfolie. Leg in een braadslee en dek af met plakjes bacon. Lepel er de helft van de wijn over. Zet 40 minuten in de oven. Besprenkel af en toe met de wijn.
3 Blancheer de tuinbonen. Giet af en laat goed uitlekken.
4 Snij elke artisjok in 8 partjes. Besprenkel ze met citroensap.
5 Roerbak ze 5 minuten in 2 el hete olie. Doe er de knoflook en 2 el gehakte peterselie bij, peper en zout. Bak nog 3 minuten. Vermeng met de tuinbonen. Schep goed om en hou warm.
6 Laat voor het serveren het gebraad eerst 10 min. rusten.
Varkensfilet met artisjokken is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta