Varkensfilet met artisjokken

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C. Vermeng de citroenschilletjes met de helft van de knoflook, met de rozemarijn en de venkelzaadjes. Doe er 2 el olijfolie bij, en peper en zout.
  • 2 Bestrijk het vlees met de kruiden. Braad rondom aan in hete olijfolie. Leg in een braadslee en dek af met plakjes bacon. Lepel er de helft van de wijn over. Zet 40 minuten in de oven. Besprenkel af en toe met de wijn.
  • 3 Blancheer de tuinbonen. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 4 Snij elke artisjok in 8 partjes. Besprenkel ze met citroensap.
  • 5 Roerbak ze 5 minuten in 2 el hete olie. Doe er de knoflook en 2 el gehakte peterselie bij, peper en zout. Bak nog 3 minuten. Vermeng met de tuinbonen. Schep goed om en hou warm.
  • 6 Laat voor het serveren het gebraad eerst 10 min. rusten.

Varkensfilet met artisjokken is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panini met tonijn en gemarineerde artisjokken
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkensfilet met tijm-honingmarinade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets
30 min-
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met bietjes en varkensfilet
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept