1 Spoel de broccoli. Verdeel hem in roosjes. Stoom ze in 10 minuten gaar.
2 Sla de kalfslapjes plat met een houten hamertje of plankje.
3 Klop in een bord het ei los met 1 el water. Vermeng in een tweede bord de bloem met peper en zout. Doe in een derde bord het paneermeel.
4 Wentel de kalfslapjes eerst in bloem, dan in ei en ten slotte in paneermeel. Bak ze in een koekenpan 5 minuten aan elke kant, in boter of olie.
5 Pel en snipper de sjalot fijn. Fruit ze glazig in een likje boter of olie. Doe er de gestoomde broccoliroosjes bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat een paar minuten goed doorwarmen.
6 Breng de broccoli op smaak met een vleugje citroensap. Strooi op de schnitzels wat gehakte verse bieslook. Serveer goed heet.
Schnitzels met broccoli is een recept van Libelle Lekker