1 Pel de tomaten, snij ze in part jes, verwijder de pitten.
2 Halveer de sinaasappels, maak met een puntig mesje de partjes los van het fijne vliesje. Vang sap dat uitloopt op.
3 Spoel en droog de waterkers.
4 Vermeng fruit en groenten in een grote slakom.
5 Prik de worsten in tegen het openbarsten. Kruid met peper en zout en een snuifje gedroogde salie (of leg er een paar blaadjes verse salie bij). Bestrijk ze lichtjes met olijfolie. Rooster ze 10 minuten in de grillpan of op de tafelgrill. Keer ze vaak om.
6 Klop de yoghurt op met het sinaasappelsap, een paar druppels citroensap, een mespunt fijne suiker en een snuifje peper en zout. Doe er de pistaches bij.
7 Verdeel sla en vlees over de borden. Lepel er wat yoghurtdressing bij en serveer de rest in een kommetje apart. Lekker met aardappelen.
Braadworst met lentesalade is een recept van Libelle Lekker