Kiprolletjes met dragonsaus

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de spinazie. Laat slinken in het aanhangende water, en uitlekken. Schraap de worteltjes, stoom of kook ze gaar en kruid met peper uit de molen.
  • 2 Sla de kiplapjes plat met een houten hamertje of plankje. Kruid met peper en zout. Schep op elk lapje 1 flinke el spinazie. Kruid met nootmuskaat. Rol ze zo stevig mogelijk op.
  • 3 Braad de kiprolletjes samen met de sjalot goudbruin in 1 el olijfolie. Hou ze met de worteltjes warm in de oven op 100° C.
  • 4 Blus de braadpan met de bouillon. Breng aan de kook en schraap de aanbaksels los.
  • 5 Giet door een zeef in een steelpan. Druk de sjalot goed uit. Doe de dragon erbij en laat 1 minuut koken. Doe er de room bij. Laat nog 1 minuut inkoken.
  • 6 Haal de dragon uit de pan. Kruid met peper en zout.
  • 7 Verdeel de gevulde kiprolletjes en de gestoomde worteltjes over verwarmde borden. Lepel er wat hete saus bij en dien op.

Kiprolletjes met dragonsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Farfalle met kip en dragonsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met dragonsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsstoofpotje met paddenstoelen
60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Skrei in een spekjasje met dragonsaus en gestoomde aardappels
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kipfiletrolletjes met asperges en hollandaisesaus
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini kiprollades met kaneel
40 min + 25 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde andijvie met ham
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gevuld kiprolletje met olijfoliesabayon, spinazie en pasta van Nienke<BR> &#009; Jagersma
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept