1 Spoel de spinazie. Laat slinken in het aanhangende water, en uitlekken. Schraap de worteltjes, stoom of kook ze gaar en kruid met peper uit de molen.
2 Sla de kiplapjes plat met een houten hamertje of plankje. Kruid met peper en zout. Schep op elk lapje 1 flinke el spinazie. Kruid met nootmuskaat. Rol ze zo stevig mogelijk op.
3 Braad de kiprolletjes samen met de sjalot goudbruin in 1 el olijfolie. Hou ze met de worteltjes warm in de oven op 100° C.
4 Blus de braadpan met de bouillon. Breng aan de kook en schraap de aanbaksels los.
5 Giet door een zeef in een steelpan. Druk de sjalot goed uit. Doe de dragon erbij en laat 1 minuut koken. Doe er de room bij. Laat nog 1 minuut inkoken.
6 Haal de dragon uit de pan. Kruid met peper en zout.
7 Verdeel de gevulde kiprolletjes en de gestoomde worteltjes over verwarmde borden. Lepel er wat hete saus bij en dien op.
Kiprolletjes met dragonsaus is een recept van Libelle Lekker