1 Kruid de kipfilets met peper en zout. Verhit 2 el olie in een pan en kleur de kip 2 à 3 minuten aan elke kant. Voeg de pijnboompitten toe en bak nog even mee. Laat de kip op laag vuur afgedekt verder garen.
2 Maak de groenten schoon. Spoel de spinazie en scheur de blaadjes eventueel kleiner. Snij de selderij in boogjes en de lenteuitjes in ringen. Klop een vinaigrette van de rest van de olie met de bouillon, de balsamicoazijn en het citroensap. Breng op smaak met peper, zout en ’n snuifje suiker.
3 Snij de kipfilets in plakjes en meng ze met de overige ingrediënten tot een salade. Bestrooi met parmezaanschilfers. Werk af met de vinaigrette en serveer.
Spinazie-seldersalade met kip is een recept van Libelle Lekker
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)