1 Schil de aardappelen en kook ze ongeveer 25 minuten in gezouten water. Maak de broccoli schoon en verdeel hem in roosjes. Voeg de laatste 8 tot 10 minuten de broccoliroosjes bij de aardappelen en kook ze samen verder gaar. Giet af en druk de warme aardappelen en broccoli door een pureeknijper of stamp ze tot een fijne puree. Laat goed uitdampen en lichtjes afkoelen.
2 Pel en snipper de sjalot, fruit hem glazig in een klontje boter. Laat even afkoelen.
3 Verwarm de oven voor op 180° C. Vet vier soufflévormpjes of vuurvaste kommetjes in met boter.
4 Laat de verse kaas uitlekken. Splits de eieren. Meng de kaas met de parmezaan, de eidooiers en de sjalot door de broccoliaardappelpuree. Klop de eiwitten tot pieken en spatel ze door de puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het mengsel over de souffléschaaltjes. Zet ongeveer 25 minuten in de oven. Serveer meteen.