1 Verwarm de oven voor op 220° C. Leg bakpapier in een springvorm.
2 Hak de pistachenootjes fijn.
3 Smelt de boter. Klop de eieren, 120 g suiker en de melk met de mixer gedurende 10 à 15 minuten. Meng er de (gezeefde) bloem door en daarna de (lauwe) gesmolten boter. Doe het beslag in de springvorm en zet 15 minuten in de oven.
4 Verlaag de temperatuur tot 175° C en bak nog 20 minuten. Laat afkoelen op een rooster. Snij de taart horizontaal doormidden.
5 Week de gelatine in koud water. Snij het vanillestokje overlangs open en schraap het merg in een kom. Doe er de eidooiers bij, de sinaasappellikeur, 1 el warm water en 40 g suiker. Klop tot een luchtige crème.
6 Knijp de gelatine uit en los hem op in 3 el warm water. Roer er een beetje van de eiercrème door. Doe er dan de rest bij. Laat 20 minuten in de koelkast rusten.
7 Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij de helft ervan in stukjes. Klop de room op met de resterende suiker.
8 Bestrijk de onderste biscuithelft met eiercrème. Verdeel er de stukjes aardbei over. Dek af met de andere helft.
9 Bestrijk de taart met slagroom. Werk de zijkant af met pistachenootjes. Garneer met de rest van de aardbeien. Haal de bessen even door de suiker en leg ze erbij. Zet minstens 2 uur koel weg.