Groene aspergesoep met basilicum

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de asperges, breek het uiteinde eraf en snij in stukjes van 2 cm. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit alle groenten kort in boter, maar hou een handvol erwtjes apart.
  • 2 Blus met de wijn en de groentebouillon en laat 10 minuten koken. Doe er het basilicum bij (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking) en mix.
  • 3 Snij de zalm in blokjes en doe ’m samen met de overgehouden erwtjes bij de soep. Laat tot het kookpunt komen en neem van het vuur af. Roer er de room door en breng op smaak met peper en zout. Garneer met basilicum.

Groene aspergesoep met basilicum is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept