1 Snij de korst van het witbrood en week het even in lauwwarm water. Knijp het uit en doe het in de keukenmachine.
2 Snij de vis in stukjes en doe ze met het ei bij het brood. Mix tot een gladde massa. Kruid met peper en zout. Meng er 1 à 2 el cornflakes door, zodat de massa wat vaster wordt. Rol er 8 balletjes van en duw ze plat. Haal ze door de rest van de cornflakes en druk goed aan.
3 Laat de gember uitlekken en hak ‘m fijn. Meng hem met de mayonaise en breng op smaak met peper en zout. Snij de tomaten in plakjes. Pel de uien en snij ze in ringen.
4 Bak de hamburgers goudbruin in een likje olie (ongeveer 2 à 3 minuten per kant).
5 Snij de broodjes doormidden en bestrijk de onderste helft met de gembermayonaise. Beleg met plakjes tomaat, ui, een visburgertje en rucola. Dek af met de bovenste helft en serveer meteen.