1 Spoel de prei en snij het groen eraf. Snij het wit in schuine stukken van 1,5 cm. Rijg ze afwisselend met de vleugeltjes op spiesjes. Leg ze in een schaal.
2 Breng de fond, sojasaus en bruine suiker samen aan de kook en laat de suiker volledig oplossen. Laat lichtjes afkoelen en schenk dat over de spiesjes. Laat 30 minuten marineren.
3 Schil de asperges en breek er de houtachtige uiteinden af. Snij de asperges schuin in stukken van 4 cm. Spoel de peultjes en snij ze schuin doormidden.
4 Verhit de olie in een pan en roerbak de asperges en peultjes beetgaar. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
5 Klop een dressing van de mirin, azijn, olie, wasabi en het citroensap. Kruid met peper en zout. Maak er de groenten mee aan.
6 Gril de spiesjes gaar en goudbruin. Serveer ze met de aspergesalade.
Kipspiesjes met aspergesalade is een recept van Libelle Lekker