Kipspiesjes met aspergesalade

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de prei en snij het groen eraf. Snij het wit in schuine stukken van 1,5 cm. Rijg ze afwisselend met de vleugeltjes op spiesjes. Leg ze in een schaal.
  • 2 Breng de fond, sojasaus en bruine suiker samen aan de kook en laat de suiker volledig oplossen. Laat lichtjes afkoelen en schenk dat over de spiesjes. Laat 30 minuten marineren.
  • 3 Schil de asperges en breek er de houtachtige uiteinden af. Snij de asperges schuin in stukken van 4 cm. Spoel de peultjes en snij ze schuin doormidden.
  • 4 Verhit de olie in een pan en roerbak de asperges en peultjes beetgaar. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
  • 5 Klop een dressing van de mirin, azijn, olie, wasabi en het citroensap. Kruid met peper en zout. Maak er de groenten mee aan.
  • 6 Gril de spiesjes gaar en goudbruin. Serveer ze met de aspergesalade.

Kipspiesjes met aspergesalade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aziatische aspergesalade
30 min-
Bekijk recept
Wortel-aspergesalade met merquezworstjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesalade met serranoham en basilicum
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergesalade met St. Jakobsschelpen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Indische kipspiesjes
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipspiesjes met speculaaskruidenmarinade
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsaté
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipspiesen met zoete tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept