Zoek
Kabeljauw op Vlaamse wijze
4
30 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 moten kabeljauw (van 250 à 300 g)
4 uien (in ringen)
0.5 takje tijm
1 blaadje laurier
1 el peterselie (fijngehakt)
1 citroen (geschild, in schijfjes)
100 g roomboter
1 dl droge, witte wijn
peper
zeezout
Bereiding
1
Snij de ui in ringen.
2
Schil de citroen tot op het vruchtvlees, snij in schijfjes en ontpit.
3
Hak de peterselie fijn.
4
Kruid de vis.
5
Verwarm de oven voor op 170°C.
6
Wrijf een vuurvaste schotel in met boteer en beleg met de uiringen, de tijm en het laurierblad.
7
Schik daarop de vis met op iedere moot een schijf citroen.
8
Overgiet met de wijn. Leg de rest van de boter, in vlokjes, op de vis.
9
Laat 10 à 15 minuten smoren in de oven. 1
0
Serveer in de ovenschotel. Dien op met gekookte aardappelen, bestrooid met de gehakte peterselie.
Kabeljauw op Vlaamse wijze is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Gestoomde visbroodjes
50 min
Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept