Kabeljauw op Vlaamse wijze

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de ui in ringen.
  • 2 Schil de citroen tot op het vruchtvlees, snij in schijfjes en ontpit.
  • 3 Hak de peterselie fijn.
  • 4 Kruid de vis.
  • 5 Verwarm de oven voor op 170°C.
  • 6 Wrijf een vuurvaste schotel in met boteer en beleg met de uiringen, de tijm en het laurierblad.
  • 7 Schik daarop de vis met op iedere moot een schijf citroen.
  • 8 Overgiet met de wijn. Leg de rest van de boter, in vlokjes, op de vis.
  • 9 Laat 10 à 15 minuten smoren in de oven. 1
  • 0 Serveer in de ovenschotel. Dien op met gekookte aardappelen, bestrooid met de gehakte peterselie.

Kabeljauw op Vlaamse wijze is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept