Zoek
Sint-jakobsschelpen met kreeft en Belgisch witloof
4
45 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
10 sint-jakobsvruchten
1 kreeft (700 g)
4 stronkjes witloof (fijngesneden)
1 dl witte wijn (zoet)
1 tl kerriepoeder
0.5 dl room
100 g bakboter
1 l courtbouillon
Bereiding
1
Maak de sint-jakobsschelpen schoon en zet de noten opzij.
2
Snij het witloof fijn.
3
Verwarm de oven voor.
4
Kook de kreeft gedurende 6 minuten in court-bouillon.
5
Stoof het witloof aan in boter, kruid met peper en zout.
6
Laat de witte wijn (bij voorkeur Sauternes) met het kerriepoeder inkoken, voeg een weinig room toe en klop op met de boter. Hou de saus warm.
7
Snij de sint-jakobsnoten in twee en leg ze op een beboterde plaat. Bak in de warme oven, besprenkel ze met water.
8
Snij de lauwe kreeft in dikke stukken. Leg het witloof in het midden van het bord en schik er de sint-jakobsnoten en kreeft afwisselend rond.
Sint-jakobsschelpen met kreeft en Belgisch witloof is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept