Zoek
Schelvis Bombay
4
30 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
800 g schelvisfilet
30 g bakboter
3 cl extra vierge olijfolie
1 tl kerriepoeder
zout
1 ui (gesnipperd)
0.5 appel (Jonagold, in stukjes)
20 g tarwebloem
20 g roomboter
1 dl halfvolle melk
1 dl visfond
0.5 dl room
Bereiding
1
Snipper de ui, snij de appel in stukjes.
2
Spoel de vis af en dep goed droog.
3
Kruid de vis met zout en kerrie, wentel in wat bloem en bak in de helft boter, de helft olie. Hou warm.
4
Smelt de boter, voeg de ui, de stukjes appel, bloem en kerrie bij.
5
Laat drogen zoals een roux, voeg melk en visfumet bij, laat koken en zeef. Voeg room toe en kruid bij.
Schelvis Bombay is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Bombay kokossoep
30 min-
Bekijk recept
Mangokip met Bombay aardappels
30 min-
Bekijk recept
Zoutarme Bombay salade met miniasperges
35 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Bombay Sapphire East + Fentimans Tonic Water (Long drink)
10 min
Snack
Bekijk recept
Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Schelvis uit de oven
1 uur-
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept
Terrine van mosselen
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept