1 Hak de munt, knoflook en pistaches voor de lamsracks grof in de keukenmachine. Giet er 100 ml olie bij en doe er ook het citroensap en de geraspte schil bij. Mix tot een dikke pasta. Kruid met peper en zout.
2 Snij de prei in dunne ringen. Snij de sla in repen. Maak de prinsessenbonen schoon en blancheer ze 5 minuten in lichtgezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en uitlekken.
3 Kruid de lamsracks met peper en zout en schroei ze rondom dicht in olie. Laat ze afkoelen. Bestrijk ze met de pistachepasta, leg ze in een ovenschaal en zet 15 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
4 Zet de lamsracks 10 tot 12 minuten in de oven (zo zijn ze mooi rosé). Laat ze dan 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
5 Stoof de prei glazig in boter, samen met de geperste knoflook en de tijm. Kruid met peper en zout. Doe er de boontjes bij en overgiet met de bouillon. Laat 5 minuten garen. Voeg de erwtjes en de sla toe. Laat nog 3 tot 5 minuten garen. Roer er de kruiden door.
6 Serveer de lamsracks met de lentegroenten en kroketjes.
Lamsrack met pistachekorstje en lentegarnituur is een recept van Libelle Lekker