Zoek
Waterzooi van schelvis
4
30 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg schelvisfilet
1 stengel bleekselder (fijngesneden)
1 preiwit (fijngesneden)
1 wortel (fijngesneden)
3 sjalotten
2 dl droge, witte wijn
2 dl visfond
3 dl room
2 el citroensap
2 cl extra vierge olijfolie
1 el bieslook
peper
zout
Bereiding
1
Snij de groenten fijn.
2
Hak de bieslook fijn.
3
Kook de filets met de sjalotten, de witte wijn, de visfumet, peper en zout, en citroensap. Hou de filets apart warm.
4
Laat het kooknat tot de helft inkoken.
5
Voeg de verse room toe en laat indikken tot roomsaus. Laat de fijngesneden groenten in hete boter sudderen en voeg bij de saus.
6
Schik de filets op een warme schotel, overgiet met de saus en bestrooi met bieslook.
Waterzooi van schelvis is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Schelvis uit de oven
1 uur-
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept
Terrine van mosselen
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalmfilet met venkel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van de Noordzee
Hoofdgerecht
Bekijk recept