Zeepaling in 't zuur

4
20 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de paling in moten van 3 cm dik.
  • 2 Snij de citroen in dunne schijfjes.
  • 3 Hak de peterselie en de bieslook fijn.
  • 4 Leg de palingmoten in kokend water. Kruid met zout en peper. Voeg azijn plus flink wat tijm en laurier toe en laat 12 à 15 minuten koken zonder deksel.
  • 5 Schep de vis samen met tijm en laurier over in een aarden pot. Overgiet met het kookvocht tot de vis net bedekt is.
  • 6 Bestrooi met de peperkorrels, bieslook en peterselie. Beleg met de schijfjes citroen.
  • 7 Laat afkoelen en zet een nacht in de koelkast om het vocht te laten opstijven.

Zeepaling in 't zuur is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cranberrysaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groenten met laurier, kruidnagel en peper op zuur
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Chileense Zeepaling Soep
30-60 min -
Bekijk recept
Stoofschotel Van Zeepaling
10-20 min -
Bekijk recept
Bouillabaisse Van Zeeduivel, Poon, Baars En Zeepaling
30-60 min -
Bekijk recept
Goulash van Zeepaling
Bekijk recept