1 Snij het visvlees van de zeeduivel in balkvormpjes.
2 Snij de prei en selder in brunoise, de andere groenten in stukjes.
3 Plet de knoflook, pers de citroen.
4 Pocheer de visblokjes 1 minuut in visfumet en laat ze verder garen aan de kant van het vuur.
5 Stoof de prei en de selderij aan in boter en doe er de look bij. Voeg een koffielepel tomatenpuree toe en roer goed.
6 Bevochtig met de droge witte wijn en giet er de visfumet bij waarin de zeeduivel gepocheerd is.
7 Kruid met peper en zout, tijm, laurier en de saffraandraadjes. Laat de soep 20 minuten koken op een klein vuurtje.
8 Kook de andere groenten elk apart gaar in water met zout en een weinig citroensap. Proef de soep om de kruiding na te gaan en warm de zeeduivel alsook de groenten op.
9 Verdeel de soep in warme diepe borden, leg de zeeduivel in een waaier midden op het bord en verdeel de 4 verschillende groenten rond de vis. Plaats als presentatie een gekookt mosseltje midden de zeeduivelwaaier.