Zoek
Koolvis met kerrie
4
30 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
800 g koolvisfilet
1 ui (gesnipperd)
0.5 teentje knoflook (gesnipperd)
3 tomaten (in stukjes)
1 appel (Boskoop, gehakt)
1 dl droge, witte wijn
1 l visfond
100 g bakboter
0.5 dl room
250 g rijst
2 takjes tijm
1 blaadje laurier
1 tl kerriepoeder
peper
zout
0.5 bosje peterselie
Bereiding
1
Snipper de ui en de knoflook. Snij de tomaten in stukjes, hak de appel.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Kruid de koolvisfilets met zout, peper en kerrie.
4
Stoof de filets in licht gebruinde boter en voeg de ui en de look toe. Overgiet met de witte wijn en de visfumet en doe het kruidentuiltje erbij.
5
Dek de schotel af met aluminiumfolie en plaats 10 minuten in de oven.
6
Haal de vis uit de bakschotel en kook het bakvocht in.
7
Voeg de tomaat en de appel toe evenals de room. Kook alles eventjes in.
Koolvis met kerrie is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Wortelsoep met gember en koriander
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept
Koolvis met Chinese groenten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Koolvis met 'blote billetjes in het gras'
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept