1 Schil de citroen tot op het vruchtvlees, ontpit en snij in schijfjes.
2 Hak de peterselie fijn.
3 Meng de melk met voldoende visfumet om de vis te pocheren. Kruid en voeg de schijfjes citroen bij.
4 Pocheer de vis gedurende 15 minuten. Hou warm.
5 Laat de boter zacht smelten en schuim zeer zorgvuldig af. Klop op een zacht vuur de eierdooiers met de azijn en de groentebouillon op tot een homogene massa.
6 Roer van het vuur af, beetje bij beetje de geklaarde boter door het eiermengsel, zoals bij een mayonaise. Voeg enkele druppels citroensap bij.
7 Werk af met de licht opgeklopte room en breng op smaak met peper en zout.
8 Plaats de vis op een voorverwarmde schotel, overgiet met de saus.
9 Garneer met versgesnipperde peterselie.
Tarbot in mousselinesaus is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken skrei met mousseline van algen en linguini