Visfondue de koraal

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de visfilets onder stromend water en dep droog.
  • 2 Rol de Noordzeetongfilets op met de velkant naar binnen en van kop naar staart en prik ze vast met een cocktailprikkertje. Snij de overige visfilets in blokjes.
  • 3 Snij de citroen, limoen en paprika in partjes.
  • 4 Schik de visblokjes, de reuzengarnalen en de tongrolletjes op een dienblad. Versier het dienblad met de citroenmelisse, de verbena, partjes limoen en citroen, rozemarijn, partjes paprika, worteltjes en zeekraal.
  • 5 Breng de visfumet aan de kook. Voeg de cayennepeper, peterseliestaarten, laurier en tijm toe. Laat vijf minuten koken, zeef en giet in een fonduepan.
  • 6 Voeg aan tafel de citroenmelisse en citroenverbena bij de visfumet en laat even trekken. Regel de brander zo dat de visfumet niet doorkookt, maar tegen de kook aan blijft pruttelen.
  • 7 Besprenkel de visblokjes naar smaak met limoen of citroen. Prik de visblokjes op een fonduevorkje en pocheer in de visfumet. Pocheer de tongrolletjes en de groenten met behulp van een netje.
  • 8 Serveer met stokbrood, aardappelen in de schil, gemengde slaatjes, cocktailsaus, basis-vissaus en mosterdsaus.

Visfondue de koraal is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Drie bereidingen van coquilles Saint-Jacques
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Sint-jakobssalade met hazelnoten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Coquille-koraalboter
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Thaise visfondue
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visfondue
30-60 min -
Bekijk recept
Visfondue
0-10 min -
Bekijk recept
Visfondue
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept