1 Snij de grietfilets overlangs door. Breng de verkregen stukken op smaak met peper en een weinig zout en leg tussen de gehalveerde filets telkens een plakje ham en een plakje kaas.
2 Verdeel het bladerdeeg in vierkanten van twaalf centimeter zijde.
3 Schil de peren.
4 Hak het bieslook fijn.
5 Verwarm de oven voor op 180°C.
6 Schik de gevulde grietfilets onderaan op de vierkantjes bladerdeeg, zodat bij het dichtvouwen een driehoek verkregen wordt. Klop het ei los met een snuifje zout en strijk het bladerdeeg ermee in. Kleef de randen eveneens dicht met het ei.
7 Bereid een suikerstroop door de suiker in het water op te lossen en aan de kook te brengen. Pocheer de peren gaar in de suikerstroop.
8 Bak de pakjes bladerdeeg gedurende een twintigtal minuten in de oven.
9 Laat ondertussen de visfumet tot een derde inkoken en roer er een flinke noot boter door. Laat de saus niet meer koken. Breng op smaak met peper en zout en voeg op het laatst het bieslook toe. Schik de pasteitjes centraal op warme borden, giet er wat saus naast, versnij de peertjes in waaiervorm en schik op het bord. Garneer met een blaadje munt. Serveer warm.