Lasagne van land en zee

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het spek in reepjes, snij de groenten fijn. Snipper de knoflook.
  • 2 Kook de lasagne beetgaar in gezouten water met de olijfolie en koel af in koud water.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 4 Stoof de spekreepjes aan, voeg de groenten toe, stoof enkele minuten mee en meng er een derde van de bloem door. Voeg knoflook, tijm, laurier en tomatenpuree toe en kruid. Overgiet met water, breng aan de kook , laat regelmatig roerend een uur sudderen en zeef.
  • 5 Maak een roux met de boter en de rest van de bloem. Breng met de melk aan de kook en kook 10 minuten in. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er van het vuur tweederde van de gemalen kaas door.
  • 6 Pocheer de koolvis 10 minuten in de visfumet.
  • 7 Leg in een beboterde ovenschaal een laag lasagne, dan tomatensaus, ham, lasagne, kaassaus, koolvis en kaassaus. Alles herhalen. Eindig met lasagne, overgiet met kaassaus en bestrooi met gemalen kaas.
  • 8 Gratineer de lasagne 15 minuten in de oven. Verdeel in porties, serveer op warme borden met stokbrood.

Lasagne van land en zee is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm
8 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde zoete aardappel
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vissoep (zuppa di pesce)
35 min
Bekijk recept
Gekruide rozemarijn-aardappelpartjes met rode ui uit de oven
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept