1 Snij het spek in reepjes, snij de groenten fijn. Snipper de knoflook.
2 Kook de lasagne beetgaar in gezouten water met de olijfolie en koel af in koud water.
3 Verwarm de oven voor op 180°C.
4 Stoof de spekreepjes aan, voeg de groenten toe, stoof enkele minuten mee en meng er een derde van de bloem door. Voeg knoflook, tijm, laurier en tomatenpuree toe en kruid. Overgiet met water, breng aan de kook , laat regelmatig roerend een uur sudderen en zeef.
5 Maak een roux met de boter en de rest van de bloem. Breng met de melk aan de kook en kook 10 minuten in. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er van het vuur tweederde van de gemalen kaas door.
6 Pocheer de koolvis 10 minuten in de visfumet.
7 Leg in een beboterde ovenschaal een laag lasagne, dan tomatensaus, ham, lasagne, kaassaus, koolvis en kaassaus. Alles herhalen. Eindig met lasagne, overgiet met kaassaus en bestrooi met gemalen kaas.
8 Gratineer de lasagne 15 minuten in de oven. Verdeel in porties, serveer op warme borden met stokbrood.
Lasagne van land en zee is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm