1 Spoel de kabeljauwfilet, dep droog en snij in dobbelsteentjes. Besprenkel de blokjes met citroensap.
2 Pel de ui en het knoflookteentje. Snij de ui in ringen en hak de knoflook. Schil de aardappelen en snij in plakjes van 3 mm dik. Snij de paprika's in reepjes.
3 Verwarm de oven voor op 200°C.
4 Strijk een vuurvaste schaal in met boter en schik uiringen en knoflook op de bodem. Daarbovenop komen de plakjes aardappel, vervolgens de visblokjes en de paprikareepjes. Strooi tussen elke laag wat peper en zout en gemalen kaas.
5 Maak in een kommetje een mengsel van de tomatenpuree, de olijfolie, peper, zout, het verkruimelde tijmtakje, de kristalsuiker en het water. Giet dit mengsel over de visschotel en werk af met de rest van de gemalen kaas. Giet voorzichtig de witte wijn langs de rand in de schaal. Schik nog enkele visblokjes bovenop de bereiding en dek af met aluminiumfolie.
6 Plaats de schaal in de oven. Haal na 30 minuten de folie weg en laat 15 minuten verder gratineren. Serveer in de ovenschaal.
Ovenschotel van kabeljauw met aardappelen is een recept van Libelle Lekker