1 Maak de wortel schoon en snij fijn. Pel de knoflookteentjes en plet fijn. Pel de ui en snij fijn. Pel de garnalen. Bewaar de koppen en schalen. Bewaar tweederde van de gepelde garnalen voor deze soep (de rest koel wegbergen voor een andere bereiding).
2 Verhit in een pan de olijfolie en stoof er de koppen en schalen van de garnalen in aan. Flambeer met de cognac en schep de bereiding over in een grote soeppan.
3 Fruit in de eerste pan de fijngesneden groenten en de knoflook. Voeg de tomatenpuree en de kerrie toe. Laat nog even sudderen en voeg bij de geflambeerde garnalenpantsers.
4 Overgiet de bereiding met de witte wijn en de visfumet, breng aan de kook en laat een twintigtal minuten sudderen op een zacht vuurtje. Zeef door een puntzeef, breng de soep weer aan de kook. Breng de bisque op smaak met peper en zout en werk af met een nootje boter.
5 Klop de room lichtjes stijf en vermeng met het kerriepoeder.
6 Verdeel de gepelde garnalen over warme soepkommetjes. Voeg de hete bisque toe en garneer met een eetlepel van de kerrieroom.
Bisque van Noordzeegarnalen met kerrie is een recept van Libelle Lekker