Soepje van kabeljauw in 't groen

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de groenten en kruiden, maak ze schoon en hak grof. Pers de citroen uit, bewaar het sap en versnij de schil in lange reepjes. Hou wat gehakte citroenmelisse en dille apart voor de garnering.
  • 2 Pel de sjalotten en hak fijn.
  • 3 Verdeel de kabeljauw in gelijke porties.
  • 4 Fruit de sjalotten glazig in een weinig boter. Voeg de gehakte groenten, kruiden en citroensap toe.
  • 5 Pocheer de kabeljauw vijf minuten in de visfumet, haal uit en hou warm.
  • 6 Giet de visfumet en de witte wijn over de groenten, kook twee minuten in, mix en zeef door een puntzeef. Kook opnieuw even in en meng er van het vuur een flinke noot boter door.
  • 7 Leg de kabeljauwfilet in warme, diepe borden en overgiet met de hete soep. Werk af met de licht opgeklopte room en garneer met dille, een reepje citroenschil en reepjes citroenmelisse.

Soepje van kabeljauw in 't groen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Groen sapje
5 min Snack
Bekijk recept
Shoarma met paprika en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soepje van bloemkool en sesam afgewerkt met snippers gerookte kip
Bekijk recept
Gazpacho met lavaskruid
Bekijk recept
Koud soepje met geitenkaas
Bekijk recept