1 Was de groenten en kruiden, maak ze schoon en hak grof. Pers de citroen uit, bewaar het sap en versnij de schil in lange reepjes. Hou wat gehakte citroenmelisse en dille apart voor de garnering.
2 Pel de sjalotten en hak fijn.
3 Verdeel de kabeljauw in gelijke porties.
4 Fruit de sjalotten glazig in een weinig boter. Voeg de gehakte groenten, kruiden en citroensap toe.
5 Pocheer de kabeljauw vijf minuten in de visfumet, haal uit en hou warm.
6 Giet de visfumet en de witte wijn over de groenten, kook twee minuten in, mix en zeef door een puntzeef. Kook opnieuw even in en meng er van het vuur een flinke noot boter door.
7 Leg de kabeljauwfilet in warme, diepe borden en overgiet met de hete soep. Werk af met de licht opgeklopte room en garneer met dille, een reepje citroenschil en reepjes citroenmelisse.
Soepje van kabeljauw in 't groen is een recept van Libelle Lekker