Zeeduivel met oesterzwammen en pastinaak

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Borstel de oesterzwammen schoon, snij in reepjes.
  • 2 Schil de pastinaak, snij in dunne schijfjes.
  • 3 Hak de dragon fijn.
  • 4 Strijk een magnetronschaal in met boter, bestrooi de bodem licht met peper en zout. Leg de zeeduivelfilets erin met de dunne zijde naar het midden van de schaal, breng op smaak met peper en zout, dek af en laat vijf minuten garen bij 850W. Giet het stoofvocht af en vang het op.
  • 5 Leg de oesterzwammen rondom de zeeduivelfilets. Schik er enkele boterklontjes rond en kruid opnieuw met peper en zout. Bevochtig het geheel met de wijn en tweederde van de room. Dek af en laat nogmaals vijf minuten garen bij 850 W. Haal uit de magnetron en laat nog twee minuten nagaren.
  • 6 Haal de zeeduivelfilets uit en hou warm. Giet het stoofvocht bij de oesterzwammensaus, kook even in, bind eventueel en werk de saus af met gehakte dragon.
  • 7 breng de pastinaak op smaak met wat nootmuskaat, peper en zout. Schik in een lage magnetronschaal en bevochtig met de resterende room en wat gesmolten boter. Dek af en verhit vijf minuten in de magnetron bij 850 W.
  • 8 Schik een bedje van pastinaakschijfjes op warme borden, leg de zeeduivelfilet erop, nappeer met saus en garneer met tuinkers.

Zeeduivel met oesterzwammen en pastinaak is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Borsjtsj
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Engelse vispastei
30 min-
Bekijk recept
Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakthachee met groentepuree
30 min-
Bekijk recept

Visblokjes met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosduivel met tropische salsa en passiesaus
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Visblokjes met vijfkruidenpoeder
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis in salade op z’n Andaloesisch
35 min Voorgerecht
Bekijk recept